Työpajojen tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta nuorten osallistumisen ja sitoutumisen tarpeista ja olemassa olevista ongelmista jokapäiväisessä yhteiskunnallisessa kontekstissa ja luoda asiantuntijoiden avulla koulutusvälineitä, joiden avulla nuoret voivat toimia johtajina omissa yhteisöissään ja suojella nuorten etuja eri aloilla. Edistetään keskustelua nuorten edunvalvonnan merkityksestä, mikä auttaa meitä löytämään rakentavia ratkaisuja. Tarjotaan rakentavaa tietoa ja taitoja nuorisotyöstä, nuorten sitoutumisesta ja osallistumisesta nuorten etujen turvaamiseksi ja aktiivisen osallistumisen, sosiaalisen yhteenkuuluvuuden ja yhteistyön edistämiseksi kaikkien sidosryhmien välillä.

Kukin osapuoli järjestää 1-3 paikallista työpajaa enintään 20 hengen nuorisoryhmälle ottaen huomioon osallistujien tarpeet ja turvallisuuden sekä keskustelun herkkyyden. Työpajassa annetaan yleiskatsaus aiheeseen, eikä siinä välttämättä noudateta ehdotettua työpajan asialistaa ja valittuja menetelmiä ja välineitä. Kukin tapahtuma suunnitellaan kohderyhmän tarpeiden mukaisesti.

Esimerkki esityslistan työpajasta

11.00 – 11.10 Johdanto ja tervehdyssanat
11.10 – 11.30 Nuorten edunvalvonta kotimaassani
11.30 – 11.50 Nuorten voimaannuttaminen nykypäivän johtajiksi
11.50 – 12.00 Kysymykset ja keskustelu
12.00 – 12.40 Parhaiden käytäntöjen esittelyt
12.40 – 13.00 Keskustelut työryhmissä: Nuorten osallistuminen, Nuorten osallistuminen päätöksentekoon ja Nuorten johtajuus kansalaisjärjestöissä
13.00 – 13.40 Kevyt lounas
13.40 – 14.40 Keskustelut työryhmissä/tapausanalyysi:
– Nuorten rooli tasavertaisen kumppanuuden edistämisessä paikallishallinnon kanssa (esimerkiksi Göteborgissa)
– Nuorten osallistuminen politiikkaan ja päätöksentekoon (nuorten osallistuminen kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden rahoituksen jakamiseen ja päätöksentekotoimikuntaan)
– Nuorten edut koulutuksen, työllisyyden ja kulttuurin aloilla (lakimuutosten käynnistäminen, palautteen antaminen lainsäädännöstä/asiakirjoista)
14:40 – 15:00 Työryhmien tulosten esittely
15:00 – 15:30 Opetuselokuva, osallistujien palaute ja yhteenveto

Kategoriat: Tapahtumat

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *