III kansainvälisessä koulutuksessa keskitytään kestävien elämäntapavalintojen ja vihreän kasvun edistämiseen. Tavoitteena on vahvistaa kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden vaikutusmahdollisuuksia Pohjoismaiden ja Baltian alueen vihreän tulevaisuuden rakentamisessa. Hankkeen avulla pyrimme lisäämään kansalaisjärjestöjen johtajien ja yhteisön jäsenten, nuorten aikuisten ja muiden haavoittuvien ryhmien kanssa työskentelevien sidosryhmien tietämystä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisen tärkeydestä ja tarpeesta vähentää ylikulutusta, koska sillä on valtava ympäristö- ja ilmastojalanjälki.

Koulutuksen teema: Vihreän siirtymän 5R-menetelmän (jäte, uudelleenkäyttö, vähentäminen, uudelleenkäyttö/kierrätys, kierrätys) integrointi ja kestävän muutoksen voimaannuttaminen paikallistasolla työskentelemällä yhteisön, hallinnon ja yritysten kanssa).

Avainsanat: Koulutuksen tavoitteena on kehittää ja kehittää ympäristöä ja ympäristöystävällisyyttä: Kestävän kehityksen tavoitteet, 5R-menetelmä, innovatiiviset ratkaisut kestävään kulutukseen ja tuotantoon, kiertotalous, kestävä elämäntapa, jätehuolto, valmiuksien kehittäminen, verkostoituminen ja pohjoismainen lähestymistapa.

Koulutuksen ja opintokäyntien tulokset: tarjottiin uusia taitoja ja tietoja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden ja yhteisöjen sopeutumisesta kestävään elämäntapaan, vihreään siirtymiseen ja organisaation resurssitehokkaaseen hallintoon, viestintään, politiikan suunnitteluun, digitaaliseen yhteiskuntaan, edunvalvontaan ja verkostoitumiseen jne.

III kansainvälisessä koulutuksessa keskitytään kestävien elämäntapavalintojen ja vihreän kasvun edistämiseen. Tavoitteenamme on vahvistaa kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden vaikutusmahdollisuuksia Pohjoismaiden ja Baltian alueen vihreän tulevaisuuden rakentamisessa.

Hankkeen avulla pyrimme lisäämään kansalaisjärjestöjen johtajien ja yhteisön jäsenten, nuorten aikuisten ja muiden haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien kanssa työskentelevien sidosryhmien tietämystä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisen tärkeydestä ja tarpeesta vähentää ylikulutusta, koska sillä on valtava ympäristö- ja ilmastojalanjälki.

Asiasanat: Kulutuksen vähentäminen ja vähentäminen: Kestävän kehityksen tavoitteet, 5R-menetelmä, Innovatiiviset ratkaisut kestävän kulutuksen ja tuotannon edistämiseksi, kiertotalous, kestävä jätehuolto, valmiuksien kehittäminen, verkostoituminen, pohjoismainen lähestymistapa.

Koulutuksen ja opintokäyntien tulokset: tarjottiin uusia taitoja ja tietoja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden ja yhteisöjen sopeutumisesta kestävään elämäntapaan, vihreään siirtymiseen ja organisaation resurssitehokkaaseen hallintoon, viestintään, politiikan suunnitteluun, digitaaliseen yhteiskuntaan, edunvalvontaan ja verkostoitumiseen jne.

Yhteystiedot: Vassili Golikov, pääkoordinaattori +372 55602993, isäntä Burgarden Gymnasiumissa: Susanne Kallanvaara

Käytännön tietoja:

 • Tapahtuma järjestetään Göteborgissa: Burgarden Gymnasium ja Appel Hotel.
 • Majoitus tapahtuu Apple Hotel & Konferens Göteborgissa (Torpavallsgatan 6, 416 73 Göteborg).
 • Osallistuminen on maksutonta.
 • Järjestäjät maksavat: kansainvälisen matkan, majoituksen (kahden hengen huoneissa Appel-hotellissa), ruokailun virallisen ohjelman aikana (aamiainen, lounas ja päivällinen), materiaalit.
 • Kuljetus lentokentältä Appel-hotelliin tai Burgarden Gymnasiumiin:
  Lentokenttäbussi kaupunkiin: (käyttäkää julkisia kulkuneuvoja).
  Taksilla: BOLT tai UBER (omalla kustannuksella).

III kansainvälisen koulutuksen virallinen ohjelma, 23.-26. marraskuuta 2023, Götborg, Ruotsi.

23-11-2023 Saapumispäivä ja tapaaminen yhteistyökumppaneiden kanssa.

Omien odotusten jakaminen ja keskustelu / ideoiden kehittäminen Nordplus-hanketta varten.
Islantilaisen ja norjalaisen valtuuskunnan majoitus Appel-hotellissa. Majoitus jaetuissa huoneissa.

24.11.2023 – Koulutuspäivä 1
09.00 – 10.00 Saapuminen Burgarden Gymnasiumiin ja tapaaminen keskenään
10.00 – 10.10 Koulutuksen esittely ja odotukset – Vassili Golikov, SSCW:n ohjelmajohtaja (Viro)
10.00 – 10.30 Koulutus I ”Mikä on kiertotalous ja mitä se tarkoittaa kansalaisyhteiskunnan organisaatioille?” – Maria Jose Zapata Campos, Göteborgin yliopisto
10.30 – 11.15 Koulutus II ”5R-kestävyyskehyksen omaksuminen kestävän muutoksen ja elämäntavan edistämiseksi” – Ivan Vasilevskikh, Compass Danemark.
11.15 – 11.30 Kahvi
11.10 – 12.30 Koulutus III ”Vaihtoehto kiertotalouden mukaiselle elämälle ja kuluttamiselle” Anna Bolin, vanhempi lehtori, School of Global Studies, Göteborgin yliopisto.
12.30 – 13.00 Keskustelu työryhmissä:

 • ”Kestävän kehityksen voimaannuttaminen paikallistasolla – osallistujien parhaat käytännöt”
 • ”Miten antaa kansalaisyhteiskunnan organisaatioille mahdollisuus ottaa aktiivinen rooli vihreässä siirtymässä” Pohjoismais-balttilainen lähestymistapa”.
  13.00 – 13.45 Lounas
  14.00 – 15.00 Koulujen tiloihin tutustuminen ja parhaiden käytäntöjen jakaminen kestävän kehityksen alalla.
  15.00 – 16.00 Kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden palaute pohjoismaisista strategisista asiakirjoista, jotka liittyvät sosiaaliseen kestävyyteen, kansalaisyhteiskunnan sitoutumiseen ja voimaannuttamiseen vihreään siirtymään liittyvissä kysymyksissä.
  19.00 – 20.00 Illallinen (Appel Hotel).

25.11.2023 – Koulutuspäivä 2
Tapahtumapaikka: Appel Hotel.
9.00 – 10.00 Omien kokemusten jakaminen innovaatioratkaisuista ja hyödyllisistä työkaluista (kukin kumppani).
10.00 – 12.00 Koulutus: ”Kuinka johtaa yhteisön muutosta ja verkostoitumista paikallisyhteisön ja sidosryhmien kanssa SDG:iden edistämisessä” – Ingrid Nielsen, Viron luontorahasto (TBC)
12.00 – 13.00 Kansainvälisen konferenssin valmistelua käsittelevä työryhmä ja keskustelut kansainvälisen konferenssin poliittisesta julkilausumasta (millaisia tarvittavia muutoksia meidän on tehtävä valtioissamme/liiketoiminta-alallamme ja tietenkin kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden toimintastrategiat ja täytäntöönpanosuunnitelmat kestävämmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi).
14.00 – 15.00 Lounas
15.00 – 18.00 Vierailu Göteborgin vihreisiin ratkaisuihin ja kaupunkitilaan tutustuminen.
19.00 – 20.00 Illallinen Lisbergin puistossa ja vapaa-aikaa.

26.11.2023 – Päivä 3
Tapahtumapaikka: Appel Hotel
8.00 – 10.00 työaamiainen ja yhteenveto koulutuksesta.
Lähtöpäivä.

Ilmoittaudu täällä: https://forms.gle/KH3xcW4V1qzC2YqD9

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *