Kansainvälinen konferenssi ”Nordic-Baltic Children & Youth in the transformation to should be Sustainable Changemakers” pidettiin Helsingissä 2.-4.12.2021.

Tapahtuma kokosi 77 osallistujaa 7 eri maasta keskustelemaan lasten ja nuorten roolista kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa ja globaalista yhteistyöstä heidän haluamansa tulevaisuuden rakentamisessa.

Konferenssi sisälsi kahdet paneelikeskustelut ja viisi työryhmää, joissa oli 17 puhujaa.

Konferenssissa osanottajat ja asiantuntijat jakoivat kokemuksiaan matkastaan kohti kestävän kehityksen tavoitteita, antoivat koulutuspalautetta ja hyviä käytäntöjä sekä syventääkseen ymmärrystä koulutuksen sisällön avulla.

Kansainvälinen konferenssi oli hankkeen ”Pohjois-Baltian matka kestävän kehityksen tavoitteisiin tasa-arvon kautta” -tapahtuma, joka kokosi yhteen kaikki kumppanit 6 maasta ja kiinnostuneet instituutiot/asiantuntijat tekemään muutosta ja näkemään muutoksen uusien muutoksentekijöiden mielestä. Pohjoismaiden ja Baltian alueilla.

Pääesityksen pitivät Jenni Kauppila (UNA, Suomi), Zahra Bayati (Göteborgin yliopisto, Ruotsi), Ivan Vasilevskikh (ZBC Roskilde/ Crossing Borders, Tanska), Reet Laja (Viron naistutkimuksen ja resurssikeskuksen johtaja), Susanne Kallanvaara ja Gustav Karlsson, (opettajat Burgårdens Gymnasiumissa, Ruotsi), Varies Liepins (Talent City, Latvia), Ekaterina Alekseeva (vanhempien edustaja, Venäjä) ja monet muut.

Konferenssiin on osallistunut paljon 15-26-vuotiaita lapsia ja nuoria. Konferenssin keskuspaikka oli tietysti lapsille ja nuorille, jossa he ovat jakaneet keskenään omia mielipiteitä ja kokemuksia, esittäneet paljon kysymyksiä, kritisoivat ideoita ja ajatuksia.

Nuoret ovat kehittäneet tietämystään YK:n kestävän kehityksen tavoitteista globalisoituneen maailman kontekstissa sekä lisänneet kykyään olla muutoksen vaikuttajia ja sitoutumistaan 17 kestävän kehityksen tavoitteen saavuttamiseen päivittäisessä toiminnassaan jakamalla kokemuksia ja edistämällä ymmärrystä SDG sukupolven näkökulmasta.

Hankkeen aikana innovatiivisuutta ja kestävyyttä rohkaistiin ratkaisemaan tehokkaasti monimutkaisia ongelmia YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa ja kehittämään niihin ratkaisuja tasa-arvonäkökulman avulla. Hanke lisäsi kommunikaatiota Pohjoismaissa ja paransi Baltian ja Pohjois-Venäjän kanssa kehittämällä uusia nuorten nuorille suunnittelemia tieto-/koulutusresursseja – kestävän kehityksen tavoitteista.

Osallistujat ymmärsivät kulttuurirajojen yli työskentelyn edut, sillä meillä on yhteiset tavoitteet ja yhteinen tulevaisuus.

Viron valtuuskunnan osallistumista tuki Viron kansallinen kansalaisyhteiskuntasäätiö.

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *