Kansainvälinen konferenssi ”Youth Advocay Alliance ”YOUTH NOT AS A PROBLEM, BUT THE SOLUTION!” järjestettiin Porsgrunnin kulttuurikoulussa Porsgrunnissa, Norjassa 1.-04. kesäkuuta 2023, ja sen tavoitteena oli lisätä tietoisuutta Pohjoismaiden ja Itämeren alueen nuorisojärjestöjen keskuudessa nuorten edunvalvonnan ja nuorten edunvalvontaverkoston eduista. Tapahtuma kokosi 54 osallistujaa viidestä eri maasta.

Hankkeen päätavoitteena oli perustaa kestävä ”Youth Advocacy Alliance” -verkosto, joka toimisi yhteistyöfoorumina nuorten, valtiosta riippumattomien nuorisojärjestöjen ja Pohjoismaiden ja Itämeren alueen päättäjien välillä. Verkoston tavoitteena oli helpottaa kokemusten vaihtoa ja käsitellä nuorten yhteisiä haasteita näillä alueilla.

Nuorisokonferenssi kesti kolme päivää ja sisälsi erilaisia aktiviteetteja. Siihen kuului kansainvälisen konferenssin aikana käytyjä virallisia keskusteluja, kansainvälisten kumppaneiden ja paikallisten isäntien pitämiä työpajoja, opintokäyntejä ja uusien hanke-ehdotusten laatimista. Lisäksi yksi ohjelman tärkeimmistä tuloksista oli kansainvälisten kumppaneiden laatiman nuorten edunvalvonnan työkalupakin esittely. Työkalupakki on arvokas apuväline nuorten edunvalvontatyössä.

Konferenssin tavoitteena oli myös laatia nuorten paikallisia kansalaistoimintasuunnitelmia, jotka toimitetaan Pohjoismaiden neuvostolle sekä erilaisille kansallisille, kansainvälisille ja valtiollisille järjestöille ja tiedotusvälineille. Toimintasuunnitelmissa hahmoteltaisiin erityisiä aloitteita ja strategioita, joilla vastattaisiin alueen nuorten tarpeisiin ja huolenaiheisiin.

Yleisesti ottaen konferenssi tarjosi foorumin yhteistyölle, tiedon jakamiselle sekä käytännön työkalujen ja strategioiden kehittämiselle nuorten edunvalvonnan vahvistamiseksi ja nuorten kohtaamiin haasteisiin vastaamiseksi Pohjoismaiden ja Itämeren alueella.

Konferenssin materiaalit ja yhteenveto nuorten keskusteluista täällä.
Konferenssin videotallenne

Kuvia konferenssista

Tapahtumien yleinen muoto sai arvosanan 9,1 kymmenestä. Tapahtumia edeltävä tiedotus ja viestintä saivat arvosanan 8,7/10. Tapahtumien yleinen organisointi sai arvosanan 8,9/10. Konferenssin yleisarvosana oli 9,45/10.

Hanketta tuki Pohjoismainen kulttuuripiste

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *