Femina RY:n osallistui 26-29. elokuuta 2021 kansainväliseen konferenssiin ”Global Conversation 2021” Narvassa (Virossa).

Konferenssin tarkoituksena oli tutkia YK:n julistuksen 75 täytäntöönpanoa ja edistää uutta kansainvälistä yhteistyötä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden, ihmisoikeuksien ja digitaalisten oikeuksien sekä ilmastonmuutoksen saavuttamiseksi globalisoituneessa maailmassa.

Keskustelupöydässä, jota ohjasi Anneli Ohryl, Let’s Do It Worldin johtaja (Viro) – osallistuivat myös Kädi Ristkok, ilmasto -osaston päällikkö, Viron ympäristöministeriö; Jane Õispuu, poliittisen ryhmän päällikkö, Euroopan komission Viron -edustusto; Grazyna Pulawska, apulaisjohtaja, Asia-Europe Foundation (Singapore); PhD. Kaja Peterson, ohjelmajohtaja, kestävän kehityksen ohjelma, Tukholman ympäristöinstituutin Tallinnan -toimiston vanhempi asiantuntija ja Harrison Pollak, ympäristölakimies Kaliforniassa (USA).

Konferenssi vahvisti YK:n ja sen jäsenmaiden hallitusten työn merkitystä vihreämmän, sosiaalisesti kestävän ja digitaalisesti integroidun maailman kannalta. Konferenssi yhdisti alueellisesti toimivia verkostoja, poliittisia päättäjiä, kansalaisyhteiskunnan järjestöjä, mediaa ja kansainvälisiä avunantajia Euroopassa, Aasiassa, Afrikassa ja Amerikassa.

Konferenssin järjesti yhdessä kansainvälisten kumppaneiden yhteenliittymä 15 maasta. Konferenssia rahoitti Euroopan aluekehitysrahasto Viron kehitysrahaston kautta. Konferenssia tukevat (sisällöltään ja/tai taloudellisesti) myös Euroopan komissio, Pohjoismaiden ministerineuvosto, Viron kansallinen kansalaisyhteiskunnan säätiö, Anna Lindh -säätiö ja Tallink Grupp.

Elokuun viimeisellä viikolla Narvan kaupungissa (Virossa) pidetyssä kokouksessa poliittiset johtajat, diplomaatit, ministeriöiden edustajat, kansalaisjärjestöt ja tutkijat, asiantuntijat ja maailmanlaajuiset sidosryhmät osallistuivat keskustelupaneeleihin ja työryhmiin keskustelemaan ja jakamaan strategioita osallistua YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toimintaohjelmaan 2030 nykyisen ilmasto- ja ekologisen kriisin puitteissa.

Tietoja globaaleista keskusteluista 2020-2021

Global Conversation on kansainvälinen aloite, joka syntyi Viron, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Tunisian kumppanuudesta. Se kokoaa yhteen osallistujia ja sidosryhmiä monista maailman maista, kuten Argentiinasta, Yhdysvalloista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Saksasta, Suomesta, Ruotsista, Kreikasta, Ranskasta, Egyptistä, Tunisiasta, Singaporesta, Etelä -Koreasta, Japanista.

Sitä tukevat ja johtavat muun muassa Viron kansallinen kansalaisyhteiskunnan säätiö, Euroopan aluekehitysrahasto ja Enterprise Estonia.

Virossa pidetty Global Conversations 2021 – tapahtuma järjestettiin neljän päivän aikana, jolloin käytiin intensiivinen korkean tason keskusteluohjelma, ja muodostettiin työryhmiä, jotka olivat vastuussa sekä ”Tallinnan julistuksen” valmistelusta. tärkeimmät konferenssissa syntyneet strategiat ja periaatteet – kuten ”kansalaisten toimintasuunnitelma”, joka sisältyy oppaaseen, jossa on käytännön suosituksia sidosryhmille, erityisesti paikallisella tasolla, jotta edistetään tehokkaasti kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista tasot ja mitat.

Lisätietoja: www.unsdg.ee

Kategoriat: Yleinen

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *