Viestintä on olennaisen tärkeää, kun halutaan lisätä tietoisuutta kestävän kehityksen tavoitteista ja saada ihmiset toimimaan niiden saavuttamiseksi. Viestintää ja verkostoitumista käsittelevässä istunnossa osallistujille opetettiin, miten he voivat viestiä tehokkaasti kestävän kehityksen tavoitteista yhteisöilleen ja miten rakentaa kumppanuuksia muiden järjestöjen kanssa kestävän kehityksen edistämiseksi.

Vierailu Helsinkiin keskittyi vihreisiin ratkaisuihin, ja tutustumalla kaupunkitilaan osallistujat pääsivät näkemään omakohtaisesti, miten Helsinki työskentelee tullakseen kestävämmäksi kaupungiksi. Osallistujat vierailivat erilaisissa vihreissä hankkeissa, kuten kestävässä naapurustossa, viherkatolla ja jätteenpolttolaitoksessa. He saivat myös tietoa Helsingin kaupunkisuunnitteluprosessista ja siitä, miten kaupunki työskentelee luodakseen entistä elävämmän ja kestävämmän kaupunkiympäristön.

Kaiken kaikkiaan Helsingissä järjestetty I kansainvälinen koulutus ”Kestävän kehityksen vahvistaminen paikallistasolla vähentämällä ylikulutusta” oli osallistujille arvokas tapahtuma. Heidän saamansa taidot ja tiedot auttavat heitä edistämään myönteisesti kestävää kehitystä omissa yhteisöissään ja maissaan.

Femina ry:n edustajat osallistuivat I kansainväliseen koulutukseen ”SPREADING, EMPOWERING AND IMPROVING GREEN HABITO NETWORK” -hankkeen aikana Helsingissä.

Koulutuksen teema ”Kestävän kehityksen voimaannuttaminen paikallistasolla vähentämällä ylikulutusta” on erityisen ajankohtainen nykymaailmassa, kun kohtaamme ilmastonmuutoksen ja resurssien niukkuuden haasteet.

Koulutuksessa käsiteltiin monia tärkeitä aiheita, kuten kestävän kehityksen tavoitteita, ylikulutuksen vähentämistä, valmiuksien kehittämistä ja viestintäverkostojen luomista pohjoismais-balttilaisen lähestymistavan avulla.

Koulutus antoi osallistujille uusia taitoja ja tietoja kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden ja yhteisöjen sopeutumisesta kestävään elämäntapaan, vihreästä siirtymästä ja organisaation resurssitehokkaasta hallinnasta, viestinnästä, digitaalisesta yhteiskunnasta, edunvalvonnasta ja verkostoitumisesta.

Istunto aiheesta ”Viestintä ja verkostoituminen kestävän kehityksen tavoitteiden edistämisessä yhteisötasolla” ja vierailu Helsinkiin, jossa keskityttiin vihreisiin ratkaisuihin ja kaupunkitilan löytämiseen, olivat molemmat erittäin tärkeitä näkökohtia I kansainvälisessä koulutuksessa.

Kategoriat: Tapahtumat

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *